Pati Obert + Àgora Jove

Aquest mes d’octubre es posa en marxa Pati Obert i Àgora Jove, dues iniciatives en el marc de les accions impulsades dins del programa Benestar i Comunitat 2020-2023 que financen Dipsalut i l’Ajuntament. L’objectiu d’aquest programa és realitzar accions de tipus comunitari per incidir en la millora de la qualitat de vida de les persones i també en la potenciació dels vincles entre elles.

Tant Pati Obert com Àgora Jove són dues iniciatives proposades i impulsades per la Taula de Benestar i Comunitat del nostre municipi, que es reuneix periòdicament i en la qual participen tècnics del Consell Comarcal, Creu Roja i Càritas, a més dels tècnics municipals de serveis socials i joventut, i representants del CAP, l’escola, l’AFA i l’Ajuntament.

Pati Obert
Es du a terme cada divendres, de 16:30 a 18:00, al mes d’octubre i es reprendrà al març, i consisteix en deixar obert l’accés al pati de l’escola per facilitar-hi un espai lliure i segur, d’oci, trobada, relació, convivència i joc.

En aquest espai, la mainada, els joves i les seves famílies poden realitzar accions pròpiament d’esbarjo de manera autònoma i/o també participar en les activitats d’animació educatives que de manera gratuïta s’hi realitzin.

El Pati Obert disposa d’una persona dinamitzadora, encarregada també de coordinar les diferents propostes que s’hi plantegin i de potenciar i facilitar la participació i la relació entre totes les persones que hi hagi.

Àgora Jove
És una iniciativa impulsada junt amb l’institut Rafael Campalans on es pretén ajudar, donar suport i acompanyar alumnes del centre que necessiten un reforç. L’objectiu és treballar els valors i les habilitats socials i comunicatives i adquirir hàbits de treball i d’estudi.

Per a més informació sobre els dos projectes, podeu trucar a l’Ajuntament (972 42 22 96) en horari d’oficina, de 9 del matí a 2 del migdia (els dimecres de 9 del matí a 8 del vespre ininterrompudament).